Ilmainen pipo-ohje

Ilmainen pipo-ohje

Anjuknitsin Anna suunnitteli meille aiemmin ihanan Lilaste-pipon ohjeen. Nyt Anna on tehnyt sileään peruspipoon ilmaisen ohjeen, jonka julkaisemme meidän kaikkien iloksi myös täällä.

Tarvikkeet: Tarvitset aikuisen kokoon 3-4 kerää Knitting for Oliven Soft Silk Mohairia sekä 5,5 mm (tai käsialan mukaan) pyörö- ja sukkapuikot.

Ohje: Pipo neulotaan seitsemänkertaisella langalla niin, että langat otetaan työhön kolmen kerän alusta ja kerän sisältä. Yhdestä kerästä lanka otetaan normaalisti kerän alusta. Voit neuloa pipon myös kuusinkertaisella langalla, jolloin tarvitset yhteensä kolme kerää Soft Silk Mohairia.

Luo pyöröpuikoille 64 silmukkaa ja neulo aina oikein kunnes pipon korkeus on noin 21 cm. Jaa sitten silmukat tasan neljälle sukkapuikolle ja aloita kavennukset. Kavenna joka toinen kerros puikkojen alussa ja lopussa yhteensä kahdeksan silmukkaa / kerros. Jatka kavennuksia kunnes puikoilla on jäljellä yhteensä 16 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota langan pää silmukoiden läpi. Päättele ja nauti uudesta ihanasta pipostasi : )

Valmiita pipoja voi tägätä Instagramissa hashtagilla #anju_pipo 🙂

Ilmainen pipo-ohje
Kuva: Anjuknits
10,20 
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.

4 thoughts on “Ilmainen pipo-ohje

  • annajaeila says:

   Hei,
   Olen neulonut 40cm pyöröpuikoilla. Jos tykkäät loopata, niin sitten pidemmät (80cm). Ohje on noille Silk Mohaireille, joissa on 25 grammaa / kerä. Eli pipoon menee 75g-100g Silk Mohairia (tai muuta vastaavanpaksuista lankaa).

 1. Mari says:

  Hei, mikähän paksumpi merinolanka pipoon sopisi, että voisi neuloa yksinkertaisella langalla? Mikä on neuletiheys? Pipon malli vaikuttaa tosi kivalta! 🤩

  • annajaeila says:

   Hei Mari,
   Kiitos kommentistasi ja pahoittelut, että vastaaminen kesti!

   Pipo on kyllä aika kiva 😉 Neuletiheys on noin 15s/10cm, joten tuohon sopisi hyvin esim. Lamana Bergamo, jossa neuletiheys on noin 16 silmukkaa. Myös CamaRosen Lamauldilla tai Rosy Green Woolin Big Merino Hugilla voisi hyvinkin onnistua, niissä neuletiheys on noin 17 silmukkaa. Kaikki edellä mainitut langat ovat nyt tarjouksessa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *