Merinovillalangat

Showing all 14 results

Merinovillalangat ovat todella suosittuja, eikä ihme, sillä merinovillalla on useita erinomaisia ominaisuuksia. Se toimii hyvänä lämmönsäätelijänä, eli se pitää meidät lämpimänä kylmällä säällä ja vapauttaa lämpöä kuumemmassa pitäen ihon viileänä. Merinovilla myös imee hyvin kosteutta – jopa 30% painostaan tuntumatta märältä ja siirtää kosteutta tehokkaasta pois iholta.

Merinovillalankoja on erilaisia, toiset langat tuntuvat pehmämmiltä kuin toiset. Tämä johtuu siitä, että langassa on käytetty erilaatuisia villakuituja. Esimerkiksi Knitting for Oliven Heavy Merinossa on käytetty lampaan “uloimpia” ja karkeampia villoja, minkä vuoksi lanka tuntuu karheammalta kuin esimerkiksi ohuempi Knitting for Oliven Merino. Heavy Merino kuitenkin pehmenee kastelulla huomattavasti.

Merinovillaisen neuleen viimeistely

Merinovillainen neule kannattaa viimeistellä hellävaroen sillä se venyy hyvin herkästi. Kastele valmis neule ja nosta se varovaisesti (venyttämättä) kuivumaan tasaiselle alustalle. Muotoile neule kosteana, mutta vältä venyttämistä. Anna neuleen kuivua rauhassa vaakatasossa.

Merinovillaisen neuleen hoito

Merinovillasta neulottu neule kannattaa pestä alhaisessa lämpötilassa hoito-ohjeen mukaisesti. Useimmille merinovillalangoille suositellaan käsinpesua. Merinovillaisen neuleen hoidossa kannattaa suosia tuuletusta ja välttää turhaa pesua, eli pese neule vasta sitten kun se on oikeasti likainen.