Helppo vauvan neulemekko

Vauvan neulemekko

Kun Tanskalaisen Krea Deluxen luomuvilla-  ja puuvillalangat saapuivat meille jokin aika sitten, niistä piti päästä heti neulomaan jotain pientä, suloista ja pehmeää. Ensimmäisenä aloitin villalangasta Vibe Blusen, joka odottaa vielä toisen hihan viimeistelyä (siitä lisää myöhemmin). Väliaikatyönä syntyi helppo vauvan neulemekko, jonka neuloin netistä löytynyttä ilmaisohjetta soveltaen.

Helppo vauvan neulemekko krea deluxen puuvillalangasta

Neuloin mekon koossa 0/1 -kuukautta ja siihen meni Krea Deluxen Organic Cotton -lankaa vähän vajaa kaksi kerää. Lankaa jäi sen verran, että siitä voisinkin virkata vaikka pääkoristeen, jonka näin Paremman puutteeseen -neulepodcastissa. Se oli todella kaunis pieni kukkanen, johon löytyy ohje Klompelompe -kirjasta.

Vauvan mekko neulotaan oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Lisäksi tehdään langankiertoja, yliveto- ja kaksi oikein yhteen -kavennuksia, joten ihan perustaidoilla saa kauniin mekon neulottua. Neulominen aloitetaan alhaalta ja neulotaan suljettuna neuleena kainaloihin asti ja sitten olkaimet neulotaan erikseen. Pääntielle virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita.

Vauvan neulemekko

Langan lisäksi mekkoon tarvitaan pyöröpuikko (koko 3 tai käsialan mukaan) ja lisäksi olkaimet voi olla näppärää neuloa sukkapuikoilla. Toinen olkain jätetään pukemisen helpottamiseksi auki ja siihen kiinnitetään muutama pieni nappi.

Vauvan neulemekko tarvikkeet

Ulkona on niin lämmintä, että tällainen mekko olisi itsellekin ihan kiva..  Siitä vaan pitäisi tehdä sen verran isompi, ettei taitaisi täksi kesäksi valmistua..? : )

 

Valikoimastamme löytyy Knitting for Oliven neuleohjeita esimerkiksi lasten neulemekkoihin, puseroihin ja pipoihin. 

 

Uusia värejä
8,50 
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.
8,90 
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.
5,95 
Tällä tuotteella on useampi muunnelma. Voit tehdä valinnat tuotteen sivulla.

4 thoughts on “Helppo vauvan neulemekko

    • annajaeila says:

      Hei Annaleena,

      Nyt en valitettavasti osaa kovin täsmällisesti vastata, pahoittelut siitä.. Mekon tekemisestä on jo aikaa enkä tullut taaskaan laittaneeksi yhtään ylös, miten neuloin. Koetin vähän tutkailla mekkoa ja ohjetta ja sen verran pääsin jäljille, että olen varmaankin (ehkä) tehnyt mallineuleen sen koon 92 mukaan, mutta siinäkin olen jättänyt osan niistä kerroksista väliin / tehnyt ne eri järjestyksessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *