Vinkkejä englanninkielisistä neuleohjeista neulomiseen

Krea deluxe puuvillalangat
Monet kiinnostavat neuleohjeet ovat englanninkielisiä ja niistä neulominen pelottaa monia. Myös minä kammoksuin niistä neulomista vielä muutamia vuosia sitten, mutta sitten otin puikkoja sarvista ja päätin kokeilla. Nyt olen neulonut jo useamman englanninkielisen ja yhden tanskankielisen ohjeen. Etenkin englanninkieliset neuleohjeet avaavat uusia ovia neulemaailmaan, joten kannattaa rohkeasti kokeilla. Tässä muutamia huomioita ja vinkkejä, jotka helpottavat englanninkielisten ohjeiden käyttöä.
Perustermien opettelu
Perustermit, kuten oikea ja nurja silmukka, langankierto jne., toistuvat ohjeissa usein, olipa kieli mikä tahansa. Usein ohjeissa on selitetty käytetyt termit ja niiden selvittämisellä pääsee jo pitkälle. Neulesanastoja löytyy netistä useita, esimerkiksi täältä (https://www.garnstudio.com/glossary.php?langf=fi&langt=en) ja täältä (http://www.katajala.net/marjut/neuleet/sanasto.shtml).
Google -kääntäjä
Google -kääntäjä on hyvä apuri vaikka sen käännökset eivät aina ihan järkeenkäypiä olekaan. Esimerkiksi Vibe -puseroa (https://knitbytrinep.com/collections/danske-opskrifter/products/vibe-bluse) tanskalaisesta ohjeesta neuloessa Google -kääntäjä oli sitä mieltä, että puserossa on kyynärpää niskassa : ) Google-kääntäjän avulla pääsee kuitenkin usein vähän jyvälle tekstin sisällöstä ja ihan ns. maalaisjärjellä noita käännöksiä voi ”suodattaa”.. minäkin ymmärsin, ettei tuohon puseroon tule kyynärpäätä niskaan ; ) Tanskaa en osaa tosiaan sanaakaan, joten vähän kyllä jännitti, mutta kyllä minä puseron sain neulottua.
Kuvat
Usein ohjeissa on hyvät kuvat, joista näkee miltä neuleen tai jonkin yksityiskohdan pitäisi näyttää. Kuvien avulla saa myös käsitystä siitä, mitä seuraavaksi on luvassa. Kuvia neuleesta voi etsiä myös googlesta ja Instagramista. Vibe Bluse
Youtube
Youtube on pullollaan tekniikkaohjeita ja vinkkivideoita, joita kannattaa hyödyntää. Esimerkiksi itselle ”saksalainen lyhennetty kerros” oli ihan vieras tekniikka, mutta Youtuben ohjeistuksella sekin selvisi.
Ravelry-ryhmät
Ravelryssa on paljon erilaisia ryhmiä ja useilla suunnittelijoilla on myös omat ryhmät. Ryhmistä voi löytää hyviä vinkkejä tai pyytää apua. Useat ryhmät ovat englanninkielisiä, mutta sieltä löytyy myös suomalaisia ryhmiä, joissa varmasti autetaan. Englanninkielisten ohjeiden neulomista kannattaa rohkeasti kokeilla. Ohjeiden lukeminen helpottuu koko ajan ja kynnys niiden käyttämiseen madaltuu. Toki edellä mainitut vinkit pätevät myös muun kielisiin ohjeisiin. Esimerkiksi ruotsiksi ja tanskaksi löytyy paljon ainakin itseäni kiinnostavia neuleohjeita. Verkkokaupastamme löydät ihania englanninkielisiä Knitting for Oliven neuleohjeita, kuten esimerkiksi alla olevan Bell Blousen. Itselläni tuo pusero on toista hihaa vaille valmis ja siitä tulee ihana. Ohje oli selkeä, joten puseroa on ollut kiva neuloa. knitting_for_olive_bell_blouse_600x400  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *